Studenten de kans bieden om te leren in de praktijk

Groene Kennispoort Twente is het netwerk voor realiseren van projecten in het buitengebied van Twente door vragen uit het gebied te koppelen aan onderwijsinstellingen. Studenten krijgen de kans om te leren in de praktijk en te werken aan echte vraagstukken en de regio krijgt nieuwe frisse ideeën en oplossingen aangereikt. Groene Kennispoort Twente maakt cross-overs, verbindt vragen uit het gebied en laat studenten van verschillende niveaus samenwerken aan één opdracht. Ook zorgt zij ervoor dat vervolg vragen weer op de juiste plek uitgezet kunnen worden en fungeert zij als kennisbank. De focus van Groene Kennispoort Twente ligt op de thema’s duurzaamheid en agro & food.

Onze collega Dagmar  heeft aan de wieg gestaan van Groene Kennispoort Twente in 2009. Als manager is Dagmar verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de Groene Kennispoort Twente en het koppelen van praktijkvragen aan onderwijs. Het uitgebreide netwerk van Dagmar zorgt voor een sterke verbinding tussen onderwijs en praktijk waardoor zowel projecten als studenten kunnen groeien. Spin-offs van projecten kunnen daardoor makkelijk weer geplaatst worden bij onderwijsinstellingen waarbij ook combinaties tussen opleidingen en niveaus goed mogelijk zijn. Daarnaast werkt Dagmar met Groene Kennispoort Twente ook aan Europese subsidie projecten waardoor ze  internationaal ruime ervaring heeft in het managen van projecten.

Marianne is voor verantwoordelijk voor de communicatie van Groene Kennispoort Twente en het Europese project RUMORE. Ze heeft de website ontworpen en beheert en creëert de content. Verder is ze verantwoordelijk voor de social media kanalen, de overige communicatie-uitingen en algemene project ondersteuning.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dagmar of bezoek de website.