Lange afstandsroutes verbinden voor een versterkte beleving op de routestructuren van Noordoost Twente

Noordoost Twente is een uniek gebied. Het glooiende landschap over stuwwallen en de essen met de prachtige natuurparels en het coulisselandschap, maakt dit stukje Nederland het bezoeken waard. Het is dan ook niet voor niks dat toerisme en recreatie voor Twente een belangrijke sector is. Noordoost Twente heeft een netwerk van vlinderpunten, een bucketlist van alle highlights in dit Nationaal Landschap.

Lange afstandsroutes verbinden
Eén van de ambities in Noordoost Twente was om de vlinderpunten via lange afstandsroutes met elkaar te verbinden. Dit is themagericht gebeurd. In verschillende samenhangende projecten wordt gewerkt aan versterking van de beleving op de routestructuren van Noordoost Twente. Alle routes samen werd het nieuwe regiopad: het Noordoost Twente pad. In het project Twente beleven door te Verbinden is een verbindende route gemaakt tussen Het Hulsbeek en IJs en Es met het thema essen en beekdalen.

Twents Blokje Om
Het project Twente beleven door te Verbinden is vervolgens verder ontwikkeld naar Twents Blokje Om. Er is een merkidentiteit ontstaan, een website en route-kaarten die de wandelaar en andere sporters helpen een geschikte route te vinden die bij hun wensen en niveau past. Ben je in voor een lange tocht bijvoorbeeld voor het oefenen voor de Wandelvierdaagse? Of trek je samen een dag erop uit om een lange buitenrit te maken te paard? Een scala aan keuze zal je vinden, van 1 tot wel 134 km.

Projectmedewerkers
Martin heeft voor dit project in samenwerking met de betrokken partijen geschreven aan de subsidie-aanvraag voor het project bij de Provincie Overijssel. In het project zijn Martin en Marianne verantwoordelijk voor het projectmanagement. Ze monitoren de voortgang, sturen de werkgroepleden aan, bereiden de projectgroep-vergaderingen voor en zorgen voor een goede afstemming met de andere themaroutes. Ook dragen zij zorg voor het organiseren van bijeenkomsten in het gebied en het uitwerken van de resultaten.

De route-tip van project medewerkster Marianne is: De Essenroute

Gewerkt aan dit project: Martin Verbeek en Marianne van Delzen