Biodiversiteit op boerenland

Natuur en boeren zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat is goed te zien in ons Twentse landschap. Die verhouding staat de laatste jaren echter onder druk. Hoe streven we vanuit beleid en praktijk onze biodiversiteitsdoelen op boerenland na? En komt dit wel met elkaar overeen? Tijdens de ontbijtsessie op Landerije de Bunte nemen onze sprekers je hierin mee. Aansluitend aan de ontbijtsessie is er gelegenheid voor een rondleiding. 

Corney Niemeijer - Bewust Natuurlijk Boeren & demonstratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw
Geen boerenzoon maar wel boerenbloed. Hij heeft een opleiding bedrijfskunde gedaan, heeft een passie voor ondernemen en is al 25 jaar fulltime boer. Sinds 18 jaar mag hij zichzelf kringloopboer noemen. Dit doet hij op de 42 ha. land op Twickel met 180 Stamboek Noord Hollanders waar ruimte is voor biodiversiteit, water en landschap. Sinds april 2022 is de boerderij officieel een demonstratiebedrijf  van Natuurinclusieve landbouw i.o.v. LNV., waar workshops, lezingen en advies worden gegeven.

Arjan Schimmel - ZuivelNL
Arjan is sinds 2021 de voorzitter van ZuivelNL. ZuivelNL is de brancheorganisatie van en voor melkveehouders en zuivelondernemingen. ZuivelNL zet zich in voor het versterken van de Nederlandse zuivelketen met respect voor mens, dier, milieu en maatschappij. Naast voorzitter is Arjan ook zelf melkveehouder in Linschoten.

Programma

08:30u - Inloop en ontbijt
09:00u - Welkom
09:15u - Arjan Schimmel en Corney Niemeijer over biodiversiteit
09:45u - Vragen en discussie
10:00u - Informeren over Marb Academy
10:15u - Afsluiting en mogelijkheid tot rondleiding bedrijf

*Voor deze dag zullen geen kosten worden gerekend

Meld je aan!

    Ik meld mij ook aan voor de rondleiding van 10:15 - 11:00