Dagmar Makkink

Dagmar Makkink heeft tijdens haar opleidingen veel ervaring opgedaan in het onderwijs maar ook op de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en de overheid. In haar afstudeerjaar aan de Stoas Hogeschool heeft ze in opdracht voor de hogeschool een nieuwe vorm van leren ontwikkeld, het Regioleren.

Sinds 2009 is Dagmar werkzaam voor Marb Consultancy als adviseur en verbinder in vele verschillende projecten. In haar werk ontwikkelt Dagmar zich als adviseur, coördinator, coach en (workshop)begeleidster. Zo heeft ze de Groene Kennispoort Twente opgezet en ontwikkeld, vele verschillende adviesopdrachten op mogen pakken, bijeenkomsten georganiseerd en geleid en ontwikkelt ze zelf ook projecten zoals bijvoorbeeld de Smaakmakers van Twente.

Dagmar is overtuigd van de kracht van samenwerken en heeft geleerd om goed door te vragen naar ieders belang, wenselijke uitkomsten en bovenal het managen van verwachtingen. ‘Dan is het eindresultaat niet alleen een product of een visie maar is het een gezamenlijk leerproces geworden’. Want kennis is overdraagbaar en samenwerken maakt samen sterk. En bovenal een samenwerkende regio is een heel aantrekkelijke regio voor zowel bedrijven als aanstormende talenten.

Publicatie WUR