Hanneke Kraaijenveld

Achtergrond
Hanneke is landbouwkundig ingenieur en management consultant. Zij studeerde Dierwetenschappen aan de Wageningen Universiteit en haalde een degree Executive Master Management Consulting aan de VU in Amsterdam. Hanneke heeft de afgelopen jaren diverse werkervaringen opgedaan. Door diverse rollen en projecten heeft zij ruime kennis en expertise opgedaan op het gebied van gebiedsprocessen. Hanneke werkte bij toezichthouders, bij het Ministerie van Economische Zaken, maar ook als Manager Duurzaamheid in de internationale zuivelsector en als zelfstandig veranderkundig adviseur. Hanneke haar roots liggen in Ambt Delden waar ze is opgegroeid op een varkens- en melkveehouderij waar ze jaren meewerkte. Hierdoor spreekt zij de taal van de diverse stakeholders en begrijpt zij het perspectief van de boeren in het bijzonder. Hanneke kan met recht een agrarisch specialist genoemd worden.
Hanneke is sinds mei 2021 bij ons in dienst als senior consultant gebiedsontwikkeling.

Missie
Hanneke wil graag een bijdrage leveren aan de realisatie van persoonlijke, team- en organisatiedoelstellingen in de transitie naar een duurzamere landbouw, een sterkere agrarische sector en een leefbaar platteland. Haar kwaliteiten komen het beste naar voren vanuit een rol die getypeerd kan worden als onafhankelijk, observerend, hervormend en verbindend.
Hanneke houdt ervan om samen resultaten te bereiken. Ze gaat uitdagingen niet uit de weg. Kernwoorden van Hanneke zijn no-nonsense mentaliteit, strateeg, samenwerken, helper/staat naast je en verbindend.

Werkzaamheden / Projecten
Hanneke heeft veel ervaring met veranderkundige opdrachten en gedragsverandering bij doelgroepen. Deze ervaring kan zij goed inzetten bij de projecten die zij voor ons uitvoert. Zij was kwartiermaker voor Salland Loont. Daarnaast is ze momenteel projectleider biodiversiteit op Kampereiland en projectleider Samenwerken op landgoed Weldam (SABE project). Ook werkt ze als Senior adviseur Landbouw bij de provincie Overijssel en medeauteur van het Overijsselse Perspectief voor de landbouw en specifiek verantwoordelijk voor de “lerende omgeving.”