Ilse Markensteijn

Ilse Markensteijn heeft veel ervaring als kennismakelaar in de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid. Sinds juni 2020 werkt ze bij Marb Consultancy aan de Kennisagenda Vitaal Platteland.

Van 2012 tot 2018 was Ilse manager en medeoprichter van de faciliteit Onderwijsloket Wageningen University. Het Onderwijsloket verbindt jaarlijks 200 vragen van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties aan BSc en MSc studententeams van de universiteit. Deze vragen gaan onder andere over het verduurzamen van de agrifood keten, circulaire economie en gezonde en duurzame leefomgeving. Al sinds 2012 is er een goede en intensieve samenwerking tussen het Onderwijsloket en de Groene Kennispoort Twente.

Ilse zet graag nieuwe samenwerkingsverbanden op. Zo was ze vanuit het Onderwijsloket actief betrokken bij de City Deal Kennis Maken Wageningen & Ede, de True Potato Seed Hackathon (met aardappelinnovator Solynta en Food Valley NL) en Circular Fashion Lab. Naast Wageningen University heeft Ilse gewerkt aan projecten over (online) kennisdeling voor Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, Ministerie van SZW en Groen Kennisnet.