Juliëtte Huis in ’t Veld

Juliëtte Huis in ’t Veld is adviseur en communicatiestrateeg en heeft als achtergrond journalistiek en communicatie. Ze heeft zich gespecialiseerd in proces- en projectcommunicatie. Na de Hogeschool voor Journalistiek en Master journalistiek, richting communicatie (VU Amsterdam) heeft ze in 2012 de Master Applied Communication Sciences aan de Wageningen Universiteit afgerond. Deze internationale studie zette vooral in op de communicatie in (innovatie) processen en communicatie bij veranderingen (management of change).

Juliëtte is sinds 2008 werkzaam als adviseur en communicatiestrateeg bij Marb Consultancy. In die hoedanigheid heeft ze voor een groot aantal (gebieds)processen de communicatiestrategie uitgezet en uitgevoerd. Voorbeelden zijn onder andere de Groene Poort, Zoutmarke en Twentse Kracht; Groene Metropool Twente. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld als projectleider in gebiedsprojecten (Groene Poort), maar schrijft ze ook visiedocumenten (Toekomst LEADER Zuid Twente, gebiedsontwikkeling Twentse Kracht) of lokale ontwikkelingsstrategieën (LEADER Zuidwest Twente 2014 – 2020).

“Alle processen hebben met elkaar gemeen dat ze betrekking hebben op een groot gebied en breed werkveld met veel verschillende sectoren. Het zijn complexe omgevingen waar je gevoel moet hebben voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, maatschappelijke en procesmatige aspecten. Het is elke keer weer een uitdaging om in een proces richting een eigen identiteit te werken. Een identiteit die breed gedragen wordt en bestaansrecht heeft. Toegevoegde waarde kent en elke keer weer iets bijdraagt aan de samenleving. Daarom zijn aspecten als bottom-up aanpak, de mens centraal en de samenwerking in het gebied en met mensen zo ontzettend belangrijk. Overtuigd vanuit de gedachte dat we samen meer zijn dan één en kennis gedeeld moet worden, bereiken we samen meer.”