Saskia Wiegers

Achtergrond
Saskia heeft aan de Stoas Hogeschool (toen nog gevestigd in Dronten) de opleiding educatie- en kennismanagement in de groene sector gevolgd. Daarna heeft ze de master milieu- en maatschappijwetenschappen succesvol afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na haar opleiding is zij begonnen als mbo docent dierverzorging aan het Zone. College. De laatste 5 jaar was ze leidinggevende over de teams van deze mbo opleiding. In oktober van dit jaar heeft zij de stap gemaakt vanuit het onderwijs naar Marb Consultancy om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Missie
De drive voor Saskia om bij Marb aan de slag te gaan is dat zij graag bezig wil zijn met het landschap en de mensen die er wonen. Zij vindt het belangrijk dat wij rekening houden met onze omgeving en dus met onze natuur. Zij hoopt door haar werk bij Marb hieraan een steentje te kunnen bijdragen. De thema’s waar Marb mee bezig is vindt zij dan ook super interessant. Sinds een aantal jaren woont Saskia in een klein voormalig boerderijtje op het platteland waar ze een aantal dieren houdt. Zowel privé als via haar werk komt ze dus veel in aanraking met de natuur en het landschap. Kernwoorden die van toepassing zijn bij Saskia zijn nuchter, sociaal, bevlogen, creatief en vriendelijk.

Werkzaamheden / Projecten
Sinds haar start in oktober 2022 is Saskia betrokken bij een aantal projecten. Momenteel werkt zij aan een Landschapsvisie voor het Drents Landschap, LEADER Noordoost Twente, de kennisagenda biodiversiteit en Landschapsbeheer in/op Kampereiland.