Valerie Schwieters

Achtergrond
Valerie heeft Communicatiewetenschap gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na deze studie heeft ze op de Universiteit Twente haar Master Communication Science behaald in de richting Organization & Reputation. Een mooie basis om de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Ze is begonnen als communicatieadviseur en projectmanager bij een ontwerpbureau waar ze onder andere coƶrdinator was van de lopende projecten en zich bezig hield met communicatiewerkzaamheden. In oktober 2022 heeft ze de overstap gemaakt naar Marb als (communicatie)adviseur om ook meer inhoudelijk en strategisch bezig te kunnen zijn met projecten. De agrarische wereld is Valerie niet vreemd. Haar vader is akkerbouwer en ze weet als geen ander dat het hard werken is om ieder jaar weer te zorgen dat de gewassen van het land komen en hun weg vinden naar de consument.

Missie
Door haar werk bij Marb wil Valerie graag een bijdrage leveren in de informatievoorziening binnen de agrarische wereld, maar ook naar de wereld daarbuiten. Mensen weten vaak niet wat er allemaal al gedaan wordt aan landschapsbeheer en de leefbaarheid op het platteland. Juist die informatievoorziening is belangrijk om meer bewustzijn onder de mensen te creƫren.
Kernwoorden die bij Valerie passen zijn nuchter, nieuwsgierig, sociaal, doelbewust, belangstellend, flexibel en eerlijk.

Werkzaamheden / Projecten
Sinds oktober 2022 is Valerie werkzaam bij Marb Consultancy als communicatieadviseur. Binnen deze functie houdt ze zich bezig met de strategische communicatieplannen, uitvoerende communicatiewerkzaamheden en het projectmanagement van verschillende projecten. Momenteel werkt ze voor projecten zoals Kampereiland en Collectief Midden Overijssel. Daarnaast verzorgt zij de communicatie voor Marb Consultancy zoals de website en springt zij bij waar nodig is.